AULA DE MÚSICA CdL

Si no saps tocar la gralla o el tabal, o voldries millorar la teva tècnica musical, pots vindre a l’Aula de Música de Castellers de Lleida.

Funcionament de les classes:

  • 30 minuts de classe individual a la setmana.
  • Classes conjuntes extra al llarg del curs.
  • Durada del curs: d’octubre a juny.
  • Preu: 25€/mes.
  • Si no tens gralla o tabal, te’n podem deixar un/a pagant un dipòsit de 30€ que se’t retornarà quan s’acabi el curs.
  • En el cas de la gralla, hauràs de comprar una inxa que et facilitarem des de la CdL (preu a consultar). Pel que fa al tabal, t’hauràs de comprar unes baquetes.

ASSAIGS

Els assaigs de gralla i tabal es realitzen els dimecres i els divendres amb el mateix horari que els assajos de castells, en una sala a part que hi ha al local de la colla. Els assaigs són clau per poder decidir les peces a treballar, la veu que farà cada gralla i anar assolint les cançons per poder-les tocar en conjunt a plaça o en cercavila.

REPERTORI

Els músics que acompanyen els castells toquen principalment el Toc de Castells i totes les cançons que es reprodueixen en una diada castellera. Quan és Festa Major, es comença pel Toc de Matinades que, ben aviat al matí, anuncia als veïns de la ciutat que aquell dia hi haurà actuació de castells. Després, continua el Toc d’Entrada a Plaça amb el qual la colla fa l’entrada amb un pilar caminat al lloc on es farà l’actuació. En acabar la diada es fa la cançó del Pilar al Balcó que acompanya el pilar caminat de la colla que va fins al balcó de la vila. Un cop finalitzada l’actuació de totes les colles castelleres, es toca el tradicional Toc de Vermut. Quan les actuacions són diades a altres pobles o ciutats, o bé una diada a Lleida però que no és de Festa Major, només s’acostuma a tocar el Toc de Castells i el Toc de Vermut; a més, l’Entrada a Plaça es fa sense el pilar.

A banda dels temes castellers anomenats anteriorment, els grallers i els tabalers actuen en diverses cercaviles al llarg de la temporada castellera. Per aquest motiu, toquem temes de cercavila tradicionals (Bequetero, Tarantel·la de la Pera, Dolors de Munt, Falcons, Gegants de l’Ordal, Polca de Gitanes de St. Celoni…) i també cançons modernes (Escurçó Negre, Ai nena si vols venir, l’Estaca, Un beso y una flor…)