2019 – Actuació a Agramunt

 ELS CASTELLERS DE LLEIDA CELEBREN LES SEVES NOCES D’ARGENT A AGRAMUNT

 25 actuacions seguides a Agramunt, població on els Castellers de Lleida van fer la seva primera actuació l’any 1995.

En aquesta ocasió van acompanyar a plaça els Torraires de Montblanc, d’entrada, ambdues colles van fer els respectius pilars de presentació, pilar de quatre per part dels Torraires, i pilar de quatre d’entrada a plaça per part dels lleidatans.

La primera ronda es va iniciar amb el quatre de set amb el pilar al mig, castell molt sobrat per a la colla i que es va descarregar sense cap ensurt, el quatre estava molt bé de mides, mentre s’anava bastint el pilar central, baixada molt serena del quatre fins a deixar el pilar esvelt, més nerviós aquest a la baixada, però primer castell al sarró. Torraires va descarregar un meritori per a ells dos de sis, això si, un xic remenat en tot moment.

A la segona ronda esperava el castell més important de la diada, el cinc de set per part de la colla lleidatana, el castell va anar precedit d’un intent desmuntat previ, doncs un dels components del pom de dalt no va arribar a posar-se en la seva posició, ja a la segona el castell es va descarregar sense ensurts, deixant de costat una certa lentitud en la seva execució, possiblement donada per algun recanvi a pisos superiors. Torn dels Torraires que van descarregar el tres de sis, també sense complicacions.

En tercera ronda Castellers de Lleida descarrega també amb molta suficiència un quatre de set, encara que aquest castell va anar precedit d’un altre intent desmuntat, en aquesta ocasió ja que la petita aixecadora no va poder arribar al cim del castell, important remarcar que <sense saber-ho>, la gent de la plaça va observar que era molt menudeta, de ben segur van observar aquesta circumstància i l’esperonaven i aplaudien amb ganes, això fa sentir orgull del comportament del públic present i de l’esforç de la petiteta, que de ben segur aviat coronarà castells. Al seu torn la colla montblanquina va descarregar el tres de sis amb el pilar al mig.

Acabades les tres rondes tradicionals, Castellers de Lleida van voler fer un petit homenatge a les que van ser les dues primeres construccions de la colla precisament a Agramunt, el tres de sis i el quatre de sis, castells que es van bastir simultàniament.

Arribada la ronda de pilars, els Castellers de Lleida van descarregar el pilar de cinc aixecat per sota i posteriorment les dues colles van fer els respectius pilars de comiat, un pilar de quatre a càrrec dels Torraires de Montblanc i tres pilars de quatre simultanis, un d’ells, el pilar central dut fins al balcó de l’Ajuntament.

Andreu Pérez