2019 – Trobada Colles de l’Eix a Lleida

 ELS TIRALLONGUES DE MANRESA TRIOMFEN A LA TROBADA DE COLLES DE L’EIX

Resum fotogràfic a flickr

 El proppassat dissabte es va celebrar a Lleida una nova edició d’aquesta trobada castellera que reuneix les colles que vertebren l’Eix transversal, amb un retard considerable, les quatre colles presents es van disposar a oferir una bona actuació castellera, això si, tot i haver-se de fer bastants intents desmuntats de castells, en dues hores es va enllestir la diada, per tant, felicitar les quatre colles. Tenint en compte els diferents castells desmuntats i perdut una mica l’ordre en actuar, desglossarem els castells colla a colla.

Els locals dels Castellers de Lleida van obrir plaça amb intents del dos de set, de fet dos intents que es van haver de desmuntar donada la negativa d’algun dels components de la canalla a pujar en cada cas, increïble doncs amb tota seguretat s’haurien descarregat sobradament, a continuació la colla va descarregar el set de set sense problemes. Novament dos intents més d’un castell, en aquest cas el quatre de vuit van resultar fracassats, ja sigui per problemes de dubtes d’alguns components de l’estructura o per no tenir una quadratura prou bona, els dos intents es van acabar desmuntant, posteriorment la colla va descarregar el quatre de set amb el pilar al mig perfectament. Només dos van ser els castells descarregats per la colla en aquesta actuació, en ronda de pilars primer un pilar de cinc i posteriorment tres pilars de quatre simultanis, un d’ells portat al balcó van servir per tancar l’actuació dels locals, trista actuació molt per sota del nivell de la colla, fóra bo que analitzats els problemes que la colla arrossega ja fa temps, aquests siguin solucionats definitivament, si no és així, el destí de l’any ja està marcat, doncs com bé a dir una frase popular “l’home és l’únic animal que ensopega dues vegades a la mateixa pedra”, en aquest cas no l’home, la colla  té la solució a l’abast, només cal aplicar-la.

La segona colla en actuar van ser els Marrecs de Salt, el cinc de set, el dos de set i el quatre de set van ser els seus castells, perfectament executats per la millor de les quatre formacions a plaça, de fet és l’única colla de les participants a aquesta trobada que ha assolit un castell de nou pisos, van tancar fent un pilar de cinc i posteriorment dos pilars de quatre simultanis.

La tercera colla en actuar va acabar resultant la triomfadora doncs va fer l’únic castell de vuit de la diada, el quatre, el seu primer castell, no tenia la millor de les mides en algun rengle, però sembla que li tenen la mida presa, doncs no van tenir cap problema en descarregar-lo, posteriorment van descarregar el cinc de set i el quatre de set amb el pilar al mig, amb dos pilars de cinc simultanis i dos pilars de quatre posteriors van finalitzar la seva exhibició. Impressionant l’evolució d’aquesta colla, ja que no fa gaires anys tenien un nivell força més baix i han evolucionat molt positivament.

La quarta colla a plaça, els Sagals d’Osona, colla pertanyent a Vic, van fer el quatre de set al segon intent, doncs, van haver de desmuntar un primer intent, el dos de set i el tres de set van ser els següents castells, tots aquests de molt fàcil execució per ells, finalitzant amb un pilar de cinc, i dos pilars de quatre posteriors.

Cal fer esment que una vegada finalitzades les rondes de castells i prèviament a les rondes de pilars, les quatre colles presents a plaça van oferir un quatre de set de germanor, castell molt vistós, doncs cada colla forma un rengle respectiu.

Andreu Pérez