2021 – “L’activitat castellera és segura”

“L’activitat castellera és segura”

Lleida s’ha tornat a tenyir de camises bordeus aquesta tardor 2021, després de gairebé dos anys d’aturada pandèmica. Qui ho diria que passaríem tot aquest calvari, esdevenir els Caps de Colla i President més joves, una pandèmia que ens ha sacsejat individualment i social, uns protocols de represa de l’activitat castellera poc racionals (en comparació amb altres activitats culturals, lleure i/o esportives), i, per últim, reactivar in extremis un tram final de temporada amb “normalitat”, on hem realitzat cinc actuacions, dues a la Plaça Paeria de Lleida i tres més per arreu del territori català (Agramunt, Manresa i Mataró).

No obstant això, l’odissea no acabava aquí, després de l’actuació en motiu de la Fira Mediterrània de Manresa amb els Tirallongues de Manresa, un cas positiu de COVID-19 va ser detectat dins la nostra colla. La Colla no es va fer petita, no, ans el contrari, va prendre la iniciativa dins del món casteller i es va mobilitzar per crear i activar un protocol d’actuació amb el Departament de Salut. Així doncs, es va decidir realitzar un cribratge massiu mitjançant proves PCR a totes les persones assistents a l’actuació Manresa, acompanyants i convivents. Val a dir que tots els resultats del cribratge massiu van sortir negatius. A més, de forma preventiva, la Colla va decidir suspendre els assajos i activitats durant 10 dies per tal de minimitzar les possibilitats de contagi en cas d’aparèixer algun positiu més. No va ser així, vam poder demostrar que l’activitat castellera és segura (si es segueixen els protocols de seguretat establerts), a més a més, el nostre model d’actuació va ser adquirit com exemple per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya per casos futurs i el Departament de Salut ens va felicitar per la feina ben feta. El que prevalem, per davant de tot, és la seguretat dels nostres castellers i castelleres, ja sigui fent castells o davant la pandèmia. La Colla es deu a la seva gent, a totes les persones que venen a assaig, que ajuden a muntar i coordinar activitats socials per la ciutat, a les seves famílies que omplen el local i tothom que dona raó de ser dels Castellers de Lleida.

Un cop superat el malson, la temporada seguia i no ens podíem permetre que les ganes de seguir fent castells i veure’ns al local minvessin. No ha estat així, les castelleres i castellers de la Colla han respòs molt bé. Tot aquest esforç es va veure traduït el dia de la nostra actuació en motiu de la Diada dels Castellers de Lleida el 30 d’octubre del 2021, on els Castellers de Lleida vam poder dur a plaça 120 efectius. A més de la gran quantitat de camises, vàrem poder realitzar els primers castells de set post-pandèmics, concretament, el 3de7 i el 4de7. Va ser un èxit en tots els sentits, la feina ben feta havia donat els seus fruits. Lleida tornava a respirar un ambient casteller molt potent i carregat de molt bones sensacions. A més, deu dies després, ens desplaçàvem a Mataró per actuar amb els nostres estimats Capgrossos de Mataró en motiu de la Diada de la Mariona Galindo. L’actuació es va dur a terme en total normalitat castellera, com sempre, va ser un plaer actuar amb els nostres germans Capgrossos de Mataró i l’altra colla convidada, el Maduixots del Maresme.

Havent tornat de la diada a Mataró, els Castellers de Lleida posàvem punt i final a les actuacions i temporada d’assajos. Malgrat això, l’activitat no-castellera és manté. Vam realitzar el sopar de final de temporada totes juntes per celebrar la temporada, el poder haver-nos reunit de nou i recordar als que ja no hi són. A més, el local romandrà actiu amb activitats i altres esdeveniments que organitza la Colla. Els Castellers de Lleida ens hem demostrat de quina pasta estem fets, ja pot ser forta la tronada que ens seguirem aixecant, més forts i fortes, i més units i unides. Ens veiem de nou el divendres 14 de gener de 2022 al local d’assaig per iniciar la nova temporada. Us hi esperem a totes! Visca els Castellers de Lleida.

 

Marc Perea Saureu, Marc Giné Guixeris i Pau Bonet Vall-Llebrera,  Caps de Colla i President.