presentacio-temporada-2018

2018-Presentació Temporada 2018

Els Castellers de Lleida han posat en marxa una aplicació per a telèfons mòbils amb l’objectiu de millorar la coordinació interna de la colla. l’app FemPinya.cat ha de facilitar l’organització interna i permetre als castellers confirmar la seva assistència als assajos i actuacions mitjançant el telèfon mòbil. Així ho han anunciat avui el Cap de Colla, Llorenç Llaberia, el President, Carles Puig-gros, i la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Montse Parra; durant la presentació de la nova temporada.

Els passat 27 de gener va tenir lloc l’assemblea general ordinària de la colla, la qual va reelegir el Cap de Colla, el qual afrontarà la seva segona temporada al capdavant de l’entitat. Aquesta mateixa assemblea va elegir el nou President en substitució de Joan Ramon Castro. També van elegir Maricel Cano com vicepresidenta, Marco Yagüe com tresorer, Javi Martín com relacions públiques i Sara Casanovas com vocal de comunicació. Es mantenen respecte la Junta anterior: Dionís Gutiérrez com secretari i David Surroca, Marisé Ferreres, Josep Perea i Josep Maria Tirvió com vocals.
La renovació de junta pretén donar un nou impuls a l’àrea social de la colla per tal d’atansar molt més la colla a la ciutadania i obrir el local a la ciutat.

En l’àmbit estrictament casteller, seguint la filosofia de l’any anterior, els de la camisa bordeus es plantegen la campanya amb el principal objectiu d’augmentar el nombre de castellers que acudeixen assíduament a assaig. D’aquesta manera, podran afrontar reptes més ambiciosos en forma de castells de gamma mitja i alta de 8.

Durant aquesta temporada la colla farà més de 25 actuacions, entre les quals cal destacar Diada de Sant Miquel on, conjuntament amb els Castellers de Lleida, hi seran presents 3 de les 6 millors colles del món casteller: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls i Capgrossos de Mataró. L’aposta per fer una gran diada de Festa Major ve motivada per l’objectiu de situar la ciutat de Lleida en el centre del focus mediàtic del món casteller: no en va, la capital de la Terra Ferma acollirà un dels pocs duels Vallencs que es veuran aquesta la temporada.

La regidora de cultura, al seu torn, ha destacat que la festa major de setembre és la festa de la cultura i davant la proposta de la colla de fer una gran diada castellera, l’ajuntament hi va donar ple suport. Ha valorat molt positivament la implicació de Castellers de Lleida en els diferents esdeveniments de la ciutat, com per exemple aquest cap de setmana passat on va donar el tret de sortida de la Cursa de la Dona amb 2 pilars de 4 femenins. Ha aprofitat per fer una crida a la ciutadania a participar d’una activitat integradora i on hi pot participar tots els membres de la família.

La gran novetat de la temporada, és la implantació de l’aplicació FemPinya.cat. La informació rebuda via els telèfons mòbils dels castellers, permetrà a la Tècnica definir les estructures a assajar i els castells a dur a plaça amb major antelació i de forma informatitzada. D’aquesta forma els i les castelleres podran consultar on-line i en temps real la seva posició en el castell. Per la posada en funcionament de l’aplicació han millorat la cobertura wifi del local i han instal·lat monitors per projectar les estructures a assajar.