SETEMBRE BORDEUS ALS CASTELLERS DE LLEIDA

Durant tot el setembre, els Castellers de Lleida, organitzen un seguit d’activitats diverses adreçades als diferents públics, i aquest cap de setmana no ha sigut menys. Coincidint amb l’Obert del Centre Històric, el dissabte 21 de setembre, a la seu dels castellers es van organitzar diferents activitats. El matí va començar per els més menuts, on van poder gaudir dels inflables tot saltant i pujant a una similitud de castell on els més valents podien fer l’aleta i així sentir-se per un dia enxaneta. A la vegada els adults, i no tant adults, van poder gaudir d’un vermut a la terrassa del Bar dels castellers de Lleida.

A la tarda va tenir lloc un Contacontes amb el conte l’Hèlix Rodamon, on la canalla, i no tant canalla, van poder gaudir d’aquesta divertida història. Aquesta activitat, organitzada conjuntament per la Fecoll i els Castellers de Lleida, es va fer als Jardins de l’Antic Convent de Santa Clara, on els castellers tenim el nostre local. Un cop es va acabar, els assistents van poder degustar xocolata i coca, i vam poder veure als més petits gaudint d’aquest dolç berenar, i a més d’un se li va pintar al llavi un bigot de xocolata.

Però, per si no hi havia suficient, la tarda va continuar, amb el segon concurs de paelles que organitza la colla. Després de l’èxit de l’any passat, aquest any no podia ser diferent, i a les set de la tarda els cuiners i cuineres ja començaven a preparar els seus arrossos. Tenien temps fins les 9 del vespre per tenir-ho enllestit. Van poder veure una bona organització de tots els participants, que s’havien de portar tot el material i ingredients necessaris per elaborar la seva paella. Es van veure paelles ben diferents: una paella típica valenciana, un arròs negre, un parell de peix i marisc, una de ceps i carn, un arròs de cargols a la llauna, una paella d’esqueixada i una paella mixta. A les nou del vespre totes les paelles estaven acabades, i desprenien unes olors que animaven a tastar-les. Ara era hora que els jurat fes el corresponent tast de cada una d’elles i escollís la guanyadora d’aquesta segona edició. Però la decisió es va fer esperar. El jurat, format per l’il·lustre Paer en Cap Miquel Pueyo, el president de la Fecoll, Ferran Perdrix, en Toni Punyet, propietari de la Nova Font Blanca i en Carles Puig-gros, president de Castellers de Lleida, no ho van tenir gens fàcil per triar la paella guanyadora, tal i com ho van fer saber moments més tard. Mentre es produïa la deliberació, la gent va poder degustar un tast de les diverses paelles. No en va quedar ni una mica i la cua per poder fer aquest tast era ben llarga. Això demostra la qualitat que hi ha havia i la bona acceptació d’aquest concurs tant per als participants com per al públic, que va anar passat durant les dues hores i podien veure com les cuineres i cuiners elaboraven les seves paelles. Després de veure-ho, qui no te ganes de quedar-se a tastar-les? Va ser tot un èxit.

Per fi va arribar el moment de nombrar al guanyador. El jurat, damunt de l’escenari va fer menció de la qualitat de totes les paelles i la difícil decisió que van tenir i van acabar donant el premi del guanyador al Joan Cantó i la Maria Vidal que van fer una paella Valenciana, i tal com van valorar els jurats van fer-la sense afegir cap tipus de brou, ja que com diuen ells, a Alacant no se’n fica.

La nit va continuar amb la Farra Bordeus. A les 22.00h va tenir lloc el concert de Los Hernández, on vam poder disfrutar i ballar a ritme de rumba. Per finalitzar la nit, i com es porta fent en els darrers anys, va ser el moment de gaudir amb Pastorets Rock. El pati de la Seu dels Castellers de Lleida estava ple de gent amb un molt bon ambient, ballant, cantant, saltant i gaudint d’aquest grup que sempre anima la festa. No van faltar els garrotins i la colla va fer diversos pilars mentre sonava la musica del grup lleidatà.

PROPER REPTE, LA DIADA DE SANT MIQUEL

Després d’aquest cap de setmana sense actuació, afrontem la pròxima diada amb molta il·lusió i ganes d’assolir els reptes que assaig rere assaig practiquem amb molt esforç i constància. Aquesta diada, tant especial per nosaltres, serà el proper dia 29 de Setembre, en els actes de la Festa Major de Lleida. Com a colles convidades, comptem amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Valls i Capgrossos de Mataró.

L’actuació tindrà lloc a les dotze del migdia a la plaça Paeria de Lleida. Us hi esperem a tots i totes per gaudir d’aquesta diada on de ben segur hi podrem veure grans castells.

Text:  Marta Santacana