2020 – Dones Castelleres

SOM…DONES CASTELLERES

MARTA-MISAE_

NOM: Marta (Misae a la pinya)
EDAT: 53
ESTAT: casada amb 2 fills castellers
INICI COLLA: febrer 2018

POSICIÓ: rengle de vent o lateral
MOMENT MÉS IMPORTANT: El concurs de castells del 2018 entrant a plaça amb els meus fills i compartir amb ells l’emoció dels castells que vam carregar.
MOMENT MÉS DUR: la caiguda d’un castell, els segons abans de la caiguda on dins la pinya es fa un silenci estrany.
SOMNI CASTELLER: que trenquem la barrera dels 8, però sobretot lluir pel món els valors dels Castellers, força, equilibri, valor i seny.
CONFINAMENT: confinada des de el 13 de març i malauradament formant part de la gran cifra d’afectats per un Erto. He recuperat aficions com les manualitats, puzzles i esperant el dia que pugui tornar a abraçar als meus fills i fer pinya.

LAURA-LAURETA

NOM:Laura (Laureta)
EDAT: 36
ESTAT: casada amb fills

INICI COLLA: setembre 2004
POSICIÓ: quarta o a pinya
MOMENT MÉS IMPORTANT: En tinc molts i costa destacar-ne només un, però en destaco dos, el primer ⅜ descarregat any 2005 i l’actuació a Mataró 9/11/08 on vam fer una gran actuació: 4/8.2/8f,3/8 i on van carregar P7f, primera vegada que l’intentavem.
MOMENT MÉS DUR: sortir de plaça sense haver aconseguit els objectius
SOMNI CASTELLER: castell de 9
CONFINAMENT: dia 40, teletreball, treball presencial, mare de família nombrosa i descobrint que també sóc professora, monitora de lleure, monitora de gimnasia, de zumba, … Youtuber,… obtindrem aprovats generals de totes aquestes titulacions?
Si més no, m’ha permès descobrir el superpoder, ara només em falta el vestit de superheroina! Els meus fills el tenen perquè tots som superherois!!

ISA-IZASKUNNOM: Isa (Izaskun a l’aplicació)
EDAT: 33,
ESTAT: amb parella, sense fills

INICI COLLA: juny 2018
POSICIÓ: rengle de vent, primeres i segones mans, lateral
MOMENT MÉS IMPORTANT:
el moment d’entrar a plaça, junt amb el meu germà (Elias, vent) el primer cop que vaig anar a concurs de castells. Sensació, emoció i sentiment indescriptible. Cal viure el moment.

MOMENT MÉS DUR: caigudes de castells. Veure gent de la colla atesos per ambulàncies. També voler aconseguir fer un castell que portem temps lluitant i no poder aconseguir-jo (però l’esperança és l’últim que es perd).

SOMNI CASTELLER: Aconseguir tots els objectius que ens plantegem la colla, i poder plenar milers de places, no només a Catalunya sinó arreu al món. Mostrar la nostra cultura.

CONFINAMENT: porto confinada des del primer dia. Quants dies? doncs no m’he ficat a contar-los i sincerament no vull perdre el temps ens fer-ho, en recordar el que hagués pogut fer si la situació no m’ho hagués permès, com la celebració dels 25 anys de la colla. Sóc educadora social i he estat fent teletreball diari i presencial un cop per setmana des del primer moment del confinament. Treballar en l’àmbit de serveis socials també és un àmbit que estem al peu del canó, per noves situacions que ens anem trobant. Tot i això no perdo l’esperança. Durant les estones que tinc lliure, miro d’entretenir-me amb les meves aficions, una d’elles les manualitats (una de les coses que faig és cosir mascaretes de cotó) i l’altra el teatre. Per videoconferència o vídeos, miro d’amenitzar la situació produint rialles als que m’envolten. Crec i confio en que Tot Anirà Bé.

NÚRIANOM: Núria

EDAT: 40

ESTAT: amb una filla, parida en confinament.

INICI COLLA: octubre 2002

POSICIÓ: Rengle de vent, primeres o diagonal.

MOMENT MÉS IMPORTANT:  Sempre he dit que el 3d8 és lo meu castell, així que qualsevol descarregat, me’l sento molt meu. L’actuació a Mataró del novembre de 2008 la recordo com un esclat de bogeria, la reacció de tota la colla, encara m’emociona i el pilar de 7, bua!

MOMENT MÉS DUR: No aconseguir els objectius que tenim, les caigudes o cops són molt durs, però els entrebancs ens faran més forts.

Tinc una anècdota que recordo amb molt carinyo, en una actuació, fent de primeres de vent, em vaig desmallar (quin susto) i el meu segones em va treure de la pinya, i poc a poc vaig reaccionar. Els castellers sempre estan allà, al darrera, al costat, per ajudar-te i donar-te un cop de mà, no estàs sol. Tots junts podem!

SOMNI CASTELLER: Un pis més! També em puc enamorar del 3d9!

CONFINAMENT: De baixa i ara mare d’una petita castellera. L’Ona ve forta i a punt, per lo que té preparada la colla per ella i les noves generacions. Vaaaa!

MARIA-JOSEP-AJONOM: Maria Josep (Ajo)

EDAT:40

ESTAT: casada amb fills

INICI COLLA: Febrer 2018

POSICIÓ:Tap , crossa, últim cordó i la més important mare patidora.

MOMENT MÉS IMPORTANT:  Hi ha molts moments importants en aquest temps com a castellera de CdL però en destacaré dos. El 8 d’Abril de 2018 quan la meva filla va fer el primer pilar a la nostra plaça Paeria. I el mateix anys quan vam realitzar el 4de8 al nostre local de CdL amb una sensació de pell de gallina i llàgrimes d’emoció.

MOMENT MÉS DUR: Sortir a plaça sense aconseguir el que la tècnica proposa o la caiguda d’algun castell.

SOMNI CASTELLER: En cada actuació aconseguir  els objectius marcats per la colla i que els castells de CdL no caiguin a les places de les ciutats i pobles del món.

CONFINAMENT: Sense sortir en cap moment de casa ja portem 83 dies a casa (suspiració profunda… ). Teletreball, dona, mare, professora obligada per la situació.  I amb moltes ganes d’abraçar i veure la gent que més estimo.

BLANCANOM: Blanca

EDAT: 37

ESTAT: casada i amb fills

DATA INICI COLLA: setembre 2014

POSICIÓ: primeres de rengle

MOMENT MÉS IMPORTANT: N’hi ha molts, però un que m’agrada destacar és el 18 de setembre del 2016 el meu primer 4 de 8 que vaig fer de primeres mans. M’omple d’orgull defensar aquesta posició que normalment està sovintejada més per homes que per dones.

MOMENT MÉS DUR: Qualsevol caiguda i el que implica (lesions, frustracions…)

SOMNI CASTELLER:Tripleta de 8

CONFINAMENT: 83 dies fent el que es pot i el que la majoria fa, teletreball, mare, companya, amiga, monitora, mestra, etc…

 

Text: Marta Saureu, Laura Vidal, Isa Alins, Núria Rosell, Blanca Pujol i Maria Josep Durany

Fotografies: Marta i Isa, personals. Laura i Castellers de Lleida