2020 – CASTELLERS CONFINATS

Castellers confinats? mai ens hauríem pogut imaginat que aquests dos conceptes acabarien sent una expressió natural dins del llenguatge casteller. Sembla un fet inversemblant…però sí, som castellers, i som castellers confinats com la totalitat d’equips esportius, grups de música o associacions culturals d’arreu del món. I et preguntaràs? “i què feu? perquè ara per ara fer castells és impossible?” Doncs sí, fer castells és impossible però formar part d’una colla castellera comporta altres aspectes i valors importants per nosaltres, -com el treball en equip, sentiment de pertinença, socialització, la cooperació i sobretot, el fer pinya-. I ara més que mai, aquests aspectes són els que estem intentant donar continuïtat mentre duri aquesta etapa de confinament. Per tant, la colla segueix viva. Des de Junta es continuen realitzant tasques administratives. Des de Tècnica, segueixen fent reunions per posar-se al dia de la situació actual de la colla no perdent l’objectiu de com es durà a terme la tornada a l’activitat. Des de contractació, s’han suspès les actuacions fins a dia d’avui, (Acte 25è Aniversari a Lleida, Sant Josep a Mollerussa, Aniversari CdL a Lleida, Linyola i Madrid) les quals estan proposades per repetir la temporada vinent i, en quant a les properes actuacions es van revisant amb els seus responsables a un mes vista i es va decidint. Des de l’equip de canalla, han creat una trobada setmanal els divendres i es proposa fer a la canalla de la colla, diferents activitats amb l’objectiu que, almenys un cop a la setmana, es puguin retrobar amb la família castellera. Des d’activitats i comunicació, arrel de la primera junta confinada celebrada el 3 d’abril, es va decidir unir aquestes dues vocalies i crear una comissió de confinament, en la qual també hi han castellers i castelleres col·laboradores, per tal de planificar i organitzar diferents activitats mentres dura el confinament i que té l’objectiu de fomentar la cohesió de la colla en aquesta temporada tan atípica. Les activitats es comuniquen a la colla de manera interna via Telegram i després se’n fa difusió via  Instagram i Twitter. Dins d’aquesta comissió hi ha dos tipus d’activitats: les dirigides a tota la colla en general i es duen a terme amb una aplicació de videotrucada grupal i les exclusives de l’Instagram.

Les activitats globals realitzades han sigut: 16 març a les 21h, un brindis conjunt, celebrant els 25 anys de creació de la colla; 28 de març, els nostres companys castellers Milú i Tejeiro ens van cantar i tocar música en directe; 3 d’abril, entrenament a càrrec casteller Caracoles; 4 d’abril, primera diada confinada, on els castellers Elias i l’Oriol van agafar el rol de presentadors i van retransmetre una espectacular diada virtual en la qual els caps de colla van cantar els castells de manera molt real i, a més a més, entre castell i castell, els presentadors demanaven a la colla proves per a fer a casa. Els castells  d’aquesta primera diada confinada van ser: en primera ronda, 4d9sf, en segona ronda un 3d9sf(c) i en tercera ronda un 2d8sf(i) – 2d8sf. Per acabar, vam ballar la Polka d’Ors. I el passat 18 d’abril, el qual hauríem estat a Madrid celebrant una Diada amb Castellers del Poble Sec, Bordegassos de Vilanova i la Colla Castellera de Madrid, -una de les actuacions organitzades per la comissió dels 25 anys de la colla-, vam poder gaudir d’una diada virtual conjunta, organitzada per la Colla Castellera de Madrid, en qual de 17h a 20h de la tarda, via Instagram i grups privats de whatsapp i Telegram, s’anaven proposant reptes i es convida a la gent de les colles a compartir les seves fotos i videos els quals, s’anaven penjant a la història del perfil de la Colla Castellera de Madrid. Per acabar, vam tenir Post-diada, organitzada per Castellers de LLeida, on el nostre estimat casteller Dj Joel, ens var fer una sessió de música en directe per a les quatre colles.

Les activitats que s’han realitzat a través de l’aplicació Instagram, han sigut reptes castellers: 25 de març, es proposava fer un castell amb elements que es tinguessin a casa; 26 de març, fer una foto del racó casteller de casa nostra; 8 d’abril, es va fer el primer Bingo casteller. Les activitats en aquesta xarxa social estan molt actives, i des de la comissió de confinament i Marta Torres -responsable de Instagram de CdL-, es seguirà proposant diferents reptes als membres de la colla.

Des de l’equip de Comunicació i Activitats de Castellers de Lleida, volem agrair a la colla, que tot i les circumstàncies del moment, segueixin participant de les activitats que s’estan organitzant via XS i que continuem fent pinya, per a que la colla segueixi viva mentres duri aquesta aturada de l’activitat castellera. Pit i amunt!!

text: Ceci Domingo -Comunicació CdL