2018 – Actuació a Agramunt

ELS CASTELLERS DE LLEIDA TORNEN A DESCARREGAR UN CASTELL DE 8 A AGRAMUNT

Assoleixen la seva segona millor actuació de la temporada.
El passat cap de setmana va veure dues actuacions de la colla, la primera i ja tradicional a Agramunt el dissabte passat i diumenge van actuar a Fondarella.
A Agramunt la colla va actuar acompanyada dels Margeners de Guissona i dels Bordegassos de Vilanova, però abans de parlar dels castells fets, en aquesta ocasió comencem la crònica per la part final de la diada, doncs un cop acabades les respectives rondes d’una actuació castellera, els Castellers de Lleida, i comptant amb la col·laboració de les altres colles presents van assajar un 2 de 8 amb folre, on va poder pujar el folre sencer i fer pujar els components de l’estructura fins al pis de quints, la prova va ser un èxit i demostra que el castell és molt viable per poc que la colla pugui comptar amb una participació més nombrosa a la pinya. Vull aprofitar la meva experiència castellera per animar a tota la gent que els hi agradin els castells que s’atansin a la colla, és un món apassionant, això si amb unes peculiaritats que és necessari entendre, una colla castellera no és com una altra associació de qualsevol altra tipus, i tant Castellers de Lleida com Margeners de Guissona necessiten la participació de molta gent, així que convidem a la gent de ponent a fer més grans les seves colles.
Bé, parlem dels castells fets, les tres colles van entrar a plaça amb el pilar de quatre caminant, van obrir plaça els Castellers de Lleida que com a primer castell van fer el 2 de 7, tot seguit afrontaven el repte del castell de 8, en aquesta ocasió van fer el 4 de 8, i per acabar rondes de castells van fer el 7 de 7, construcció que permet participar nombroses persones. Van tancar l’actuació fent un vano de cinc i portant posteriorment un pilar de quatre al balcó.
La segona colla en ordre d’actuació van ser els Margeners de Guissona que van descarregar el 4 de 6, el 4 de 6 amb pilar al mig i el 3 de 6, en ronda de pilars van descarregar un pilar de cinc molt celebrat per la colla, el primer pilar de cinc que fan enguany.
La tercera colla era la dels Bordegassos de Vilanova que també van descarregar tots els castells, el 3 de 7, el 4 de 7 i el 2 de 6, van acabar amb un pilar de cinc i dos pilars de quatre fets posteriorment, en aquesta ocasió no van poder dur moltes camises a plaça.
Diumenge al matí va ser Fondarella qui va comptar amb la presència de la colla, amb bastants menys efectius que el dia abans la colla no va poder fer castells de set. Es van fer dos pilars de quatre a l’inici de la festa, i posteriorment la colla va descarregar amb molta facilitat el 2 de 6, el 3 de 6 i el 4 de 6 amb pilar al mig, van finalitzar l’actuació descarregant el pilar de cinc, donant pas així a un més de setembre que es presenta apassionant.

Andreu Pérez