2018 – Actuació a Hostalets de Pierola

ELS CASTELLERS DE LLEIDA NOMÉS PODEN CARREGAR EL 4 DE 8

La colla fa llenya al primer castell de vuit de l’any.

L’actuació de passat diumenge amb motiu de les festes de la Diada Nacional de Catalunya d’Hostalets de Pierola a la comarca de l’Anoia, va comptar amb la presència de tres colles, els Moixinganguers d’Igualada, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Lleida. En el cas de la colla de ponent era la primera actuació en aquesta població. Cal comentar que actualment els vilafranquins dels Xicots passen per hores baixes, al contrari de la colla d’Igualada que travessa el moment més dolç de la seva història, Castellers de Lleida travessa un moment de recuperació lent, però sembla que ferm.

Van obrir plaça els Moixiganguers descarregant un esplèndid tres de vuit, molt bonic de mides, a continuació els Castellers de Lleida van descarregar un dos de set, també perfecte en tot moment, per tancar la primera ronda els Xicots de Vilafranca van fer un tres de set, castell molt per sota del nivell d’aquesta colla que es va desplaçar amb molt pocs components.

A segona ronda els d’Igualada van demostrar el bon nivell actual dels seus castells doncs van descarregar el quatre de vuit, no van tenir cap problema en aquest castell i això que aquest pujà mal quadrat ja d’inici. Era el torn dels lleidatans que també van encarar el quatre de vuit, desmuntat un primer peu doncs no presentava la mida al gust dels tècnics, a la segona el castell va anar amunt, tot semblava indicar que tocaria patir un xic doncs abans de carregar-se l’estructura va patir alguna rebrincada forta, en tot cas el castell es va carregar i en el seu descens el patiment que duia el castell va permetre poques trompades, es van parar alguns moviments bruscos, però tot semblava que es podria aguantar, finalment el castell va acabar cedint. Aquesta és una situació mai volguda per una colla, però que a vegades succeeix, de fet, les mides dels castells són molt importants, i aquest castell permet encara la defensa a diferència d’altres estructures quan venen mal dades, però sempre que la mida sigui l’ajustada, en aquest cas hom pensa que el castell anava un xic més obert del que seria desitjable i això dificulta la defensa de l’estructura. Els Xicots al seu torn van fer el quatre de sis amb agulla.

La tercera ronda ja va veure disminuir el nivell de dificultat, Moixiganguers va fer el cinc de set, la colla de ponent va descartar aquest mateix castell que tenia previst i al seu lloc van fer el tres de set, i els vilafranquins van descarregar el tres de sis amb agulla.

A ronda de pilars Moixiganguers i la colla de Lleida van fer el pilar de cinc, Xicots van fer dos pilars de quatre, posteriorment Moixiganguers van fer tres pilars de quatre alhora que Castellers de Lleida feia dos pilars de quatre.

Tanmateix aquest cap de setmana va veure els dos primers castells de set dels Margeners de Guissona a l’actuació de la seva Festa Major, així com van repetir el pilar de cinc descarregat una setmana abans a Agramunt, cal felicitar i esperonar als companys i companyes de Guissona en la lluita per augmentar en components a la colla i recuperar castells ja fets anteriorment, ànims.

Andreu Pérez