2018 – Actuació a Manacor

DESPLAÇAMENT MASSIU DE CASTELLERS DE LLEIDA A MANACOR

El passat cap de setmana Castellers de Lleida va desplaçar 160 efectius a Manacor, amb motiu de la diada de la colla local, Al·lots de Llevant. L’altra colla convidada va ser Castellers de Mallorca. Les tres colles ja havien coincidit el 2009, amb els de la capital illenca d’amfitrions.

Les colles van entrar a la plaça Sa Bassa amb pilars caminats i van enlairar tot seguit els pilars de dol amb una pancarta on es podia llegir “Tots som Sant Llorenç” amb motiu dels danys causats pels aiguats en el llevant de l’illa. Els castells sustenten molts valors i quan cal saben ser solidaris.

La colla amfitriona va obrir plaça amb el tres de set i van continuar amb un quatre de set amb l’agulla i un quatre de set molt quiets, i va tancar l’actuació amb un vano de cinc. La colla local havia fet el mes de maig d’aquest any el cinc de set, el dos de set i el quatre de set amb agulla però una baixada d’efectius durant l’estiu els ha obligat a rebaixar pretensions.

Els Castellers de Mallorca, per la seva banda, van descarregar el tres de set, el quatre de set després d’un intent desmuntat, i el dos de sis. Els de la capital de l’illa també han estat mancats d’efectius els darrers anys. Cal recordar que ambdues colles ja havien tastat el quatre de vuit: Al·lots de Llevant el van descarregar el 2016 al concurs de Tarragona, i Castellers de Mallorca el 2012 en plaça pròpia van poder carregar-lo.

Els Castellers de Lleida van descarregar en primera ronda un dos de set molt parat, en la línia dels darrers que han dut a plaça. En segona ronda van plantar el quatre de vuit però alguns dubtes en el tronc van aconsellar tirar el castell avall just abans de l’entrada de l’enxaneta. A la baixada va quedar clar que el castell estava per descarregar-lo; tot seguit van plantar un cinc de set molt quiet en ronda de repetició. I en tercera ronda l’equip tècnic va decidir enlairar un quatre de set lleuger sense els segons del quatre de vuit per donar confiança als pisos superiors del tronc. Calia marxar de plaça sense cap caiguda: les actuacions que són lluny de plaça pròpia es plantegen per fer créixer la colla i cal no arriscar més del compte.

Ja per acabar els lleidatans van fer un vano de cinc. Així s’arribava a la fi de l’actuació sense cap llenya a plaça.

En acabar el cap de colla va aplaudir els companys castellers per l’actuació feta i per l’esforç realitzat: dur 160 camises no és poca cosa.

La colla bordeus afronta el darrer tram de la temporada amb optimisme: el treball fet a assaig és una bona base. I ara cal aquell punt de gas tant als assaigs com a les actuacions. El tres de vuit és molt a prop i al dos de vuit amb folre tan sols li cal una cosa: 160 camises en tots els assaigs i en les actuacions que els resta. Cal que el folre treballi sobre el peu del castell amb prou garanties.

Ja per acabar cal dir que el cap de setmana de germanor ha estat un èxit i ha estat possible gràcies a l’hospitalitat dels companys d’Al·lots de Llevant i de la bona gestió duta a terme per la junta de Castellers de Lleida i altres companys castellers que hi han ajudat.

Jordi Carnicer i Marta Santacana