2018 – Actuació a Sitges

CASTELLERS DE LLEIDA DESCARREGA UN ALTRE DOS DE SET

El temps plujós del passat cap de setmana obliga les colles a actuar dins un pavelló poliesportiu.

Aquest dissabte 27 d’octubre Castellers de Lleida es van desplaçar a Sitges amb motiu de l’actuació de celebració de la Diada de la colla local. De fet, ja fa molts anys que la majoris de colles celebren cap al final de la temporada castellera una actuació anomenada com la Diada de la Colla, en aquest cas l’amfitriona colla Jove de Castellers de Sitges va convidar a actuar amb ells a la colla de Lleida i també als Castellers de Sants.

L’actuació estava prevista fer-la a la plaça del Cap de la Vila de Sitges, però a causa del temps tan inestable es va acabar celebrant dins d’un pavelló esportiu, alló que al món casteller anomenem com una actuació indoor.

Aquesta mena d’actuacions sempre queden deslluïdes doncs es fan gairebé sense públic, i acaben amb castells menors dels previstos, doncs fins i tot, a totes les colles hi ha castellers que quan plou s’arronsen i abandonen voluntàriament a oferir la seva participació en aquella jornada.

Com diem, i ja dins del pavelló la primera colla a actuar va ser la colla local, la Colla Jove de Castellers de Sitges, que en primera ronda van descarregar el cinc de set, el segon torn va ser per als Castellers de Lleida, que van descarregar novament un dos de set, i per tancar la primera ronda els Castellers de Sants van fer el set de set, tots tres castells van fer-se sense cap complicació per part de les colles, i s’ha de valorar que el muntatge de les pinyes va resultar molt àgil.

El segon castell dels locals va ser el dos de set, també descarregat entre gran cridòria d’alegria per part de la colla, doncs no és un castell que sovintegin massa, i pel que sembla menys a la seva diada.

La colla lleidatana va descarregar el cinc de set, castell també descarregat sense complicacions resultant potser un dels cinc més brillants de la temporada, donat que aquest any el cinc s’havia regirat i complicat en moltes actuacions, els barcelonins castellers de Sants van fer com a segon castell el quatre de set amb pilar al mig.

Per tancar les rondes de castells, totes tres colles van triar la mateixa estructura, el quatre, de set pisos en el cas de la colla local de Sitges i també de la colla de Lleida, i de vuit pisos en el cas dels Castellers de Sants. En un principi no ho tenien planificat, però de llarg, és la colla més potent de les tres, i l’amor propi impedeix marxar de plaça amb una actuació inferior. El cas és que el van descarregar molt fàcilment, això si, al segon intent, doncs el primer tot just arrencar quarts i sonar gralles van tirar avall per una incidència visual en el vestuari d’un casteller, vaja, que li van abaixar els pantalons en pujar els pisos superiors. A les rondes de pilars, els locals van fer dos pilars de cinc simultanis, un pilar de cinc per part dels lleidatans i un vano de cinc fet pels del barri de Sants.

En una segona ronda de pilars, tant la colla de Sitges com la de Lleida van fer tres pilars de quatre simultanis.

Andreu Pérez