2018 – Actuació Aniversari

A UN PAS DEL DOS DE VUIT AMB FOLRE

Els Castellers de Lleida celebren la 24a diada a plaça Paeria

Tot i actuar dissabte a la tarda i en temps de marcada tardor, a la plaça Paeria hi havia caliu casteller. La colla bordeus arribava amb ganes de mostrar a la ciutat la feina feta a assaig al llarg de tota la temporada. L’escenari era immillorable; a casa, i acompanyats de dues colles: Bordegassos de Vilanova i Castellers del Poble Sec.

La colla amfitriona obria plaça amb el carro gros que, després d’un peu desmuntat, va ser executat a molt bon ritme i amb seguretat a cada pis. Cal destacar la feina dels baixos,que van lluitar el castell amb molta rauxa i experiència, i així la colla s’anotava el setè quatre de vuit descarregat aquesta temporada.

En segona ronda arribava el plat fort de l’actuació: Castellers de Lleida volia tornar a enlairar el dos de vuit amb folre, que per Sant Miquel i al Concurs de Tarragona van quedar molt a prop de coronar-lo.

Aquest cop tampoc va poder ser. La soca i el folre treballaven còmodament, l’estructura pujava molt ferma i el castell estava parat amb dosos col·locats. Si hi havia algun dubte pel que fa a l’encaix entre la soca, folre i terços, va quedar demostrat que aquest castell el tenen ben lligat.

L’acotxadora, a punt de fer el pas, va sentir com la plaça l’esperonava, es va espantar i va baixar del castell. Val a dir que era el primer cop que pujava en aquesta estructura, sostre de la colla. De ben segur la propera coneixerà les sensacions d’aquest castell i Castellers de Lleida aconseguirà el seu objectiu. La colla compta amb canalla petita i valenta.

En ronda de repetició la colla bordeus va plantar un sòlid set de set, fet que corrobora que disposen de dos poms de dalt prou solvents.

En tercera ronda els de Lleida van descarregar un dos de set ferm, com ens tenen acostumats, i que demana enlairar-se un pis més.

En ronda de pilars la colla local va descarregar de manera simultània dos pilars de cinc, en un dels quals la Blanca s’estrenava d’aixecadora.

El punt final de l’actuació va arribar amb un pilar al balcó especial: hi puja tota la canalla i se li  reconeix així el treball dut a terme durant la temporada.

Castellers de Lleida actuarà el proper dissabte a la diada de Capgrossos de Mataró i tancarà així la temporada.

Les colles convidades arribaven a plaça Paeria mancats d’efectius: una temporada irregular i l’horari d’actuació no afavoriren que s’hi comptés més camises. Bordegassos de Vilanova van descarregar el cinc de set, el quatre de set i el tres de set. Castellers del Poble Sec van descarregar el tres de set, el quatre de set amb agulla i el quatre de set després d’un intent desmuntat. Les dues colles van acabar l’actuació amb pilar de cinc, i Castellers del Poble Sec va afegir-hi dos pilars de quatre en record dels presos polítics.

Marta Santacana i Jordi Carnicer