2018-Darrera actuació temporada 2018

ELS CASTELLERS DE LLEIDA TANQUEN LA TEMPORADA AMB UNA CONFORTABLE ACTUACIÓ

Com a preludi dels actes del Sopar de final de temporada la colla fa castells de sis a tocar de l’IEI.
El passat dissabte 17 a la tarda la colla va oferir a la ciutat la darrera actuació amb format clàssic d’aquest any, això no impedeix que es pugui fer algun pilar en actes específics.
Passats dos quarts de set de la tarda la Colla s’enfaixa preparant una actuació amb castells de sis, sense complicacions i amb la finalitat de passar-ho bé, que participi molt la canalla i amb diverses novetats en alguns pisos dels castells, fent així que sigui una actuació distesa tot esperant el sopar posterior.
Els castells fets en aquesta ocasió van ser els dos castells bàsics de sis, el tres i el quatre, i també es van fer els dos primers castells compostos de la gamma castellera tradicional, el quatre de sis amb pilar al mig, conegut també com el quatre amb agulla, i l’altre castell va ser el cinc de sis.
La placidesa d’aquests castells va permetre a la tècnica de la colla fer l’estrena en algunes posicions a diversos dels més menuts de la colla com dèiem abans. Tots els castells van ser descarregats amb molta suficiència. Fetes les rondes de castells, es va procedir a fer un pilar de quatre un xic especial, de fet no es va fer una construcció castellera existent, es va muntar una pinya a terra tradicional per a suportar un folre al damunt, folre format per la canalla de la colla, que evidentment van gaudir molt d’una sensació diferent i divertida, que era la finalitat perseguida.
Amb dos pilars de quatre, ara si tradicionals es va donar per finalitzada l’actuació per a un nombrós públic que no s’esperava pas una exhibició en aquell lloc i en aquell moment.
Ja desplaçats al Pavelló de La Bordeta a fi i efecte de celebrar el sopar de comiat de temporada, molts components de la Colla van gaudir d’uns inflables per a divertir-se i d’un esplèndid sopar fet per persones de dins de la mateixa agrupació, als quals cal felicitar i agrair efusivament la col·laboració feta.
A banda del sopar i les tradicionals paraules dels màxims representants de la Colla, el Cap de Colla i el President, també ens van oferir unes paraules els representants institucionals de la Diputació i la Paeria.
Acostuma a ser aquest un acte especial on enguany els responsables de la Colla han decidit sàviament fer un testimoniatge especial a en Miquel Aixalà, un dels grans personatges de la història de la Ciutat i reconegut casteller. A partir d’ara hi ha la intenció de recordar especialment totes aquelles persones components de la Colla que ens han deixat en el transcurs d’un any. De l’oportunitat que dóna escriure aquestes línies, recordar també a tothom que ens va deixar en tots els anys anteriors.
Així mateix es va felicitar a tots aquells components que han incorporat a la seva família nounats, de fet una agrupació castellera mai es podrà entendre sense la participació de molta gent, famílies molt nombroses i d’altres que en singular, junts tots i totes formen una altra gran família, que és la Colla dels Castellers de Lleida.
Tanmateix la colla va oferir un reconeixement atorgant la insignia d’or de l’entitat al seu primer Cap de Colla, l’Andreu Pérez.
Dintre de la mateixa cloenda de temporada, va haver un reconeixement especial a una persona que va esdevenir clau dintre de la formació en els seus inicis, en Joan Viñas, component de la Colla i recent Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
Una entitat com una colla castellera creix gràcies a la participació de tothom, cadascú amb la seva responsabilitat i tothom amb la de sumar per fer créixer aquest fantàstic món de la cultura popular.

Andreu Pérez