2018 – Actuació amb motiu de la Festa del Camp d’en Grassot a Barcelona

Si vols veure el reportatge gràfic, clica a la fotografia.

ELS CASTELLERS ENSOPEGUEN AMB EL QUATRE DE VUIT.

L’actuació amb motiu de la Festa del Camp d’en Grassot a Barcelona va reunir a plaça tres colles participants, en aquest cas la que actuava com a colla local dels Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Lleida i els Castellers de Sabadell.

El marc de l’actuació no augurava una de les diades maques en un principi, i en resum va acabar per convertir-se en una jornada feixuga, llarga, diguem que de difícil digestió.

Per a començar es van fer uns pilars de quatre d’inici que no van anar de manera simultània, com seria l’adequat. L’actuació es va engegar per part de la colla de Gràcia fent un cinc de set, tot seguit els Castellers de Lleida es disposaven a fer el 4 de 8, castell que no va reeixir i es va acabar desmuntant, la tercera colla en actuar, els de Sabadell van descarregar un molt bonic 4 de 8.

Tot seguit els de la Vila de Gràcia s’enfrontaven al 4 de 8, amb aixecador col·locat l’enxaneta no va voler pujar o va rebre indicacions per baixar, una llàstima, doncs el castell tenia alguna deformació al pis de quarts, però tinc la certesa que l’haurien pogut descarregar sense ensurts aparents, era de nou el torn dels lleidatans i tornaven a encarar el carro gros, o 4 de 8, el castell es va acabar desmuntant novament frustrant així el castell de vuit lleidatà, Els saballuts com es coneix popularment als Castellers de Sabadell intentaven el 3 de 8, el castell pujava perfecte de mides, demostrant que la colla té unes estructures molt boniques, el tres pujava nerviós en tot moment, i possiblement això va fer que la canalla no va tirar amunt, desmuntant un nou intent en una actuació que començava a resultar molt incòmode. Els barcelonins de Gràcia tornaven amb el 4 de 8, en aquesta ocasió els menuts de la colla se’l van creure i el van carregar i descarregar de manera suficient, la colla de Lleida al seu torn descarregava el 5 de 7 mentre que els sabadellencs al seu torn feien un 7 de 7 resolt a la perfecció.

Aquest castell, el 7 de 7 també va ser descarregat solventment pels de la Vila de Gràcia, Lleida va finalitzar descarregant el 4 de 7 amb el pilar al mig, castell on s’estrenava el segon al pilar i que l’estructura del quatre es va haver de treballar més de l’acostumat, el tercer castell dels sabadellencs va ser el 5 de 7.

A la ronda final de pilars totes les colles participants van finalitzar fent els tradicionals pilars de comiat, tots de cinc, dos per part dels Castellers de la Vila de Gràcia, i un per part de les altres colles convidades. Finalitzada la ronda de comiat, de manera excepcional els Castellers de Lleida van fer tres pilars de quatre simultanis.

Fent un breu resum, actuació de les llargues i feixugues amb massa intents desmuntats, algun d’ells innecesàriament, però sense fer llenya en cap castell.

Andreu Pérez