2018 – Actuació a Reus

Si vols veure el reportatge gràfic, clica a la fotografia.

ELS XIQUETS DE REUS DESCARREGUEN EL SEU PRIMER 2 DE 8 AMB FOLRE DE 2018

Els Castellers de Lleida fan els tres castells menors de set pisos.

Novament els lleidatans es van desplaçar fins a la ciutat de Reus per participar a l’actuació que per Sant Joan se celebra a la població propera del Baix Camp, zona tradicional castellera, i on en altres ocasions la colla de ponent ha pogut fer molts i bons castells.

En aquesta ocasió, i donada la baixa participació de components de la colla, el nivell de les construccions va ser més bàsic, no poden reeixir amb el quatre de vuit, fet tan sols una setmana abans.

A part de la colla local de Xiquets de Reus i dels Castellers de Lleida, va participar també l’agrupació Nens del Vendrell, la tercera colla més antiga del món casteller per darrere de les dues colles de Valls.

La primera ronda la van iniciar aquests últims, els vendrellencs van descarregar el dos de set, a continuació Castellers de Lleida van descarregar el quatre de set amb agulla o pilar al mig, mentre que per tancar ronda, la colla dels Xiquets de Reus descarregaven el tres de vuit, castell que ja d’inici semblava un xic obert de mides, tot i això el van fer sense ensurts.

Aquest mateix castell, el tres de vuit ens van oferir els Nens a continuació, en aquest cas, perfectament arrodonit, els castellers del Baix Penedès ho van executar amb molta habilitat, la colla de Lleida va descarregar el quatre de set, i per tancar ronda els reusencs van descarregar el castell més important que es va poder veure a Reus dissabte passat, el dos de vuit amb folre, el seu primer castell folrat de l’any, que ja han fet en nombroses ocasions anteriorment, però que la colla va celebrar molt efusivament.

En tercera ronda, el nivell general dels castells ja es va veure reduït, doncs Vendrell tancava actuació descarregant el cinc de set, Lleida descarregava un tres de set, estructura poc feta aquest any per la colla, i Reus van finalitzar fent el quatre de vuit, un castell força deformat, sobretot als pisos centrals, entre terços i quarts, però també descarregat exitosament.

A la ronda de pilars, quatre pilars de cinc simultanis, dos d’ells fets pels Xiquets de Reus, i un per cadascuna de les altres dues colles servien per finalitzar una trobada tradicional castellera, últimament s’està incorporant una ronda extra de pilars, en aquest cas de quatre que serveix tant per provar nova canalleta, com per premiar als més menuts que participen menys dels castells, cinc pilars de quatre fets pels reusencs, i dos pilars de quatre pels lleidatans, els del Vendrell no van fer ús d’aquesta ronda extra.

L’actuació cal remarcar que és va celebrar a un bon ritme, fent els muntatges de les pinyes amb força agilitat, qüestió que sempre es d’agrair tant pels castellers com per part del públic present a plaça.

Andreu Pérez