2019 – Actuació a Esplugues de Llobregat

CASTELLERS DE LLEIDA ACTUA A ESPLUGUES DE LLOBREGAT

 Comparteix plaça amb Castellers d’Esplugues i Castellers de Terrassa.

 Dissabte a la tarda la colla Bordeus es va desplaçar a Esplugues de Llobregat per enlairar els seus castells. Aquesta actuació d’entrada estava planificada pel diumenge. Degut a les eleccions es va haver de traslladar al dissabte a la tarda, fet que va comportar que els lleidatans competissin amb menys camises.

La plaça va acollir les tres colles en una plàcida jornada.

Després dels pilar d’entrada, va obrir plaça la colla anfitriona, els Castellers d’Esplugues. Els Cargolins, que així s’anomenen, van descarregar el tres de set, el cinc de set després d’un intent desmuntat i el quatre de set.

Per la seva banda, els Castellers de Terrassa van demostrar que estan en plena forma descarregant amb sobrada solvència el cinc de set, la torre de set i el quatre de set amb agulla.

La Colla Bordeus, va descarregar el quatre de set en que s’hi estrenava la Clara d’enxaneta. En segona ronda, enlairaven el tres de set, defensat al pis de baixos per dos joves novells. En tercera ronda, els Castellers de Lleida van lligar el cinc de sis amb dos poms de dalt força menuts.

Per tancar l’actuació les tres colles van enlairar, de manera simultània, el pilar de cinc.

L’actuació va concloure amb una ronda conjunta de pilars de quatre.

La fluixa actuació duta a terme a plaça pels lleidatans, no reflecteix la feina feta a l’assaig.

Queden quatre assajos abans de la festa major de maig i la colla vol portar-hi castells més grans. No val a badar: cal omplir el local tots els dies d’assaig i treballar de valent. Les actuacions a plaça paeria es viuen amb intensitat: és la plaça dels Castellers de Lleida. No els manca les ganes i l’orgull bordeus és a flor de pell.

Text: Jordi Carnicer i Marta Santacana