2019 – Actuació Aniversari a la Plaça de la Paeria de Lleida

ELS CASTELLERS DE LLEIDA DESCARREGUEN EL SEU PRIMER CINC DE SET DE L’ANY

 El proppassat dissabte 6 d’abril va tenir lloc l’actuació castellera corresponent a l’aniversari de la colla, concretament el vint-i-quatrè. Aquesta actuació sempre es fa a primers del mes d’abril, ja que la colla va néixer oficialment un 16 de març, en aquestes dates tan properes a l’inici de la temporada castellera, dificultaria molt un desenvolupament de mínims de qualitat castellera, doncs no solament agafaria la colla local de Lleida curta d’assajos, també li passaria a la colla o colles convidades.

Per a aquesta trobada la colla local va convidar a participar els Castellers del Poble Sec. L’actuació va començar amb un retard una mica excessiu, al món casteller totes les colles s’han de posar les piles a fi i efecte d’aconseguir entre tots que les actuacions no siguin molt llargues i feixugues per al públic present a les places.

Cal reconèixer que darrerament el muntatge de les pinyes s’ha agilitzat força, però cal que els castells a ser possible comencin a l’hora anunciada.

Pel que fa a l’actuació, un cop iniciada va comptar amb un ritme força àgil i sense ensurts en cap de les seves construccions. Les dues colles es van presentar a plaça amb dos pilars de quatre cadascuna a tipus de presentació.

En primera ronda els locals dels Castellers de Lleida van fer el quatre de set amb el pilar al mig, mentre que els visitants del Poble Sec van descarregar el quatre de sis, tots dos castells descarregats a la perfecció. Cal fer esment que sembla que enguany els lleidatans han fet una passa endavant doncs les seves estructures no presenten problemes aparents i es mostren més sòlides que als inicis d’anys anteriors.

 A la segona ronda va arribar el castell que va resultar més important de la trobada, el cinc de set, un castell que als seus inicis, i un cop consolidat, era fins i tot el castell on la colla s’estrenava alguns anys, i que sempre ha servit per incorporar molts dels actuals i passats castellers. Perfecte en tot moment no va representar cap problema per fer-lo amb plena solvència. Poble Sec al seu torn van fer el quatre de sis amb el pilar al mig.

A la tercera ronda, la colla de Lleida va optar per fer el seu castell més senzill de la jornada, el quatre de set, i els del Poble Sec van fer el seu millor castell del dia, el tres de set, també tots dos descarregats sense ensurts.

Finalitzada l’actuació pel que fa als castells, a la ronda de pilars, dos pilars fets per cada colla de manera simultània, de quatre pisos els dos del Poble Sec, i de cinc els pilars lleidatans.

Com a comiat, Castellers de Lleida va intentar fer tres pilars de quatre simultanis, un d’ells portat al balcó, i els altres dos romanen al centre de la plaça, si bé un d’ells va quedar en intent desmuntat davant de la negativa a pujar pel corresponent enxaneta.

Andreu Pérez