2019 – Actuació a Igualada

CASTELLERS DE LLEIDA  FA TRES CASTELLS DE SET A IGUALADA

 En aquesta ocasió l’actuació va tenir lloc com a celebració per part de la colla dels Moixiganguers d’Igualada del tercer aniversari de la seva seu social.

Van participar a banda dels castellers locals abans esmentats i de Castellers de Lleida, els Castellers de Sant Cugat. L’actuació es va iniciar amb vint minuts de retard, però un cop iniciada va comptar amb un ritme molt àgil.

Com a presentació es van fer els típics pilars de salutació, dos pilars de quatre fets per les colles convidades de Lleida i Sant Cugat, i quatre pilars de quatre també fets pels Moixiganguers.

A continuació van començar les tres rondes habituals en tota actuació castellera, van obrir plaça els locals dels Moixiganguers d’Igualada descarregant amb molta seguretat i de manera brillant el dos de set, en segona posició actuaven els Castellers de Lleida que també van descarregar el seu castell, en aquest cas el quatre de set amb el pilar al mig, tercers en actuar van ser els Castellers de Sant Cugat que van descarregar al seu torn el tres de set.

A la segona ronda va arribar el plat fort de la diada, el “carro gros”, el quatre de vuit fet pels Moixiganguers, el van aconseguir després de desmuntar un primer peu d’aquest castell doncs trobarien algun defecte de mides, i una vegada el castell va pujar amunt, el van descarregar amb una suficiència molt gran, deixant palès que travessen un gran moment de forma, paga la pena dir que aquest quatre ofereix moltes possibilitats encarant un futur castell de nou, en segon lloc novament els lleidatans van descarregar el tres de set, també sense dificultats, i la colla de Sant Cugat, també coneguts com els Gausacs van descarregar el quatre de set, fins a aquest moment dues rondes completades en uns quaranta minuts, un gran ritme.

En tercera ronda la colla castellera local d’Igualada van fer el set de set, castell que van assolir perfectament, al seu torn la colla ponentina va descarregar el quatre de set amb molta facilitat, i la colla de Sant Cugat va encarar el cinc de set, en aquest cas no van poder aconseguir aquest castell que van intentar en dues ocasions, en tots dos casos ho van desmuntar ja amb l’enxaneta a punt d’iniciar els passos finals, segurament amb més assajos la canalla vagi agafant confiança, doncs sembla que aquest era l’únic problema d’una estructura que apareixia ferma als ulls de tothom.

Arribada la ronda de pilars finals, Moixiganguers van descarregar un vano de cinc, estructura formada per un pilar de cinc i dos pilars de quatre a cada costat fets simultàniament, mentre que les dues colles convidades, Lleida i Sant Cugat van descarregar el pilar de cinc.

Donant així per finalitzada una actuació ràpida en la seva execució que demostra que Moixiganguers d’Igualada estan especialment lluïts després d’estrenar-se a finals de la temporada passada en els castells de nou pisos, que manté un bon inici d’any dels ponentins, mentre que els de Sant Cugat van marxar de plaça només amb dos castells assolits.

Andreu Pérez