2020 – Castellers de Lleida…tornem a la “càrrega”

llotja mascaretes-cdl

 LLeida, a 21 de juliol de 2020 els caps de colla tancaven el primer tram de temporada amb aquestes reflexions dedicades als tots els castellers i castellers de la colla. “Som els Castellers de Lleida, tenim la sang bordeus i volem el millor per la nostra ciutat. Per això, és evident el fet de transmetre el clima de frustració que vivim, essencialment, a Lleida. Des dels nostres inicis, la colla sempre ha intentat impregnar el seu calendari d’activitats que, directament o indirecta, beneficien a la població lleidatana; les actuacions a la Plaça Paeria, les cercaviles, els pilars benèfics, les actuacions a congressos i actes empresarials, les ofrenes florals, el Cucalòcum i un llarg etcètera d’activitats de tota índole que es duen a terme a la nostra ciutat. N’estem molt orgullosos, de fet, l’objectiu de la nova Junta i Tècnica -i totes les que ens han precedit- és seguir creixent i treballant amb la ciutat de Lleida i la seva gent. Però, en aquests moments, se’ns fa impossible poder treballar per la nostra ciutat com ens agradaria. Aquest nou rebrot que ens afecta ha truncat tota la il·lusió que s’estenia per tota la colla, o que, si més no, aportava una forta embranzida cap al camí de retorn. Estem frustrats, amb certa ràbia i molta impotència. Durant el confinament, l’equip de Comunicació i l’equip d’Activitats, juntament, amb la massa de persones voluntàries de la colla, van treballar molt dur per poder mantenir la flama bordeus encesa, perquè la gent dels Castellers de Lleida no deixés de notar el caliu de la colla. Ho vam fer. Moltes gràcies a totes les que vau fer-ho possible. Quan la mal anomenada “nova normalitat” s’aproximava, la Junta ens preparàvem per obrir el Local, la seu i casa de molta gent. No va ser fàcil, la situació ho requeria i un entramat burocràtic ho dificultava més, però, dies més tard, ja podíem tornar a gaudir del Local, del pati, i dels entrepans de la Pepi i el Paco. No ens volíem quedar aquí, volíem seguir creant i treballant. No volíem perdre l’oportunitat de celebrar la nostra Festa Major del Local, seguint les mesures de prevenció i protecció sanitàries que requeria el moment, esperàvem poder celebrar aquesta fita que tan ens mereixem. No ha estat possible, un cop més, el virus ens ho ha arravatat. Hem hagut de tornar a tancar les portes del Local i suspendre totes les activitats que teníem previstes pel futur més pròxim de la colla. El clima de frustració i impotència és evident, però seguirem lluitant i treballant. Tot casteller ho sap, els castells cauen i fan mal, però, la perseverança, el treball dur i les ganes de fer pinya tots plegats, són l’única solució per poder fer el castell més alt. A la colla, a la gent de Lleida i a tothom que senti estima per la ciutat i els castells, us volem agrair tot el suport, l’ajuda i la perseverança. Seguirem treballant per tu, Lleida, la nostra ciutat, et seguirem ajudant a tu i a hom que ho necessiti.”

Amb aquestes paraules iniciem el segon tram de temporada castellera covid 2020, una temporada insòlita on, no hem vist cap castell i tal i com descriuen els caps de colla, ens ha estat molt difícil, per no dir impossible realitzar cap mena d’activitat presencial a la nostra ciutat ni arreu del territori casteller. Tot i així, des la Junta ens hem estat preparant per aquesta nova normalitat que ens està tocant viure i hem fet mascaretes de Castellers de Lleida les quals s’han anat venent al local de CdL cada divendres a la tarda i els beneficis que s’obtinguin es destinaran a la donació de material sanitari de protecció pels sectors socials més desfavorits i colpejats per la crisi generada per la COVID-19 de la nostra ciutat. A part de les mascaretes, des de tècnica s’està dissenyant una dessuadora, on el disseny s’ha escollit d’una pluja d’idees oberta a tota la colla i on els motius més utilitzats són els castellers i icones de la ciutat de Lleida. El disseny final de moment és una incògnita però de ben segur que lluirà amb els símbols de la nostra colla i ciutat i tots els castellers i castelleres la vestirem amb orgull allà on anem.

Per acabar, dir que Castellers de Lleida estem preparant la tornada a les activitats post covid al local per iniciar aquest segon tram de temporada atípica amb molta il·lusió i esperem que, tot i la pandèmia i les mesures de seguretat i higiene no ens impedeixen l’esperat retrobament amb els membres de la colla.

Text: Els Caps de Colla, Marc Perea (Marcus) i Marc Giné (Mini). I Ceci D.M., Comunicació CdL.

Fotografies:

  • cartell mascaretes elaborat per Mini
  • Llotja: Xavier Planes (8-07-2019 Llotja de Lleida, Congrés Mundial ISAG2019