2020 – Nova directiva dels Castellers de Lleida

Fotografia: arxiu Castellers de Lieda

LA HISTORIA DE LA NOVA DIRECTIVA

Text: Marc Giné i Marcus Perea (cocaps de colla)

Enguany, la tècnica dels Castellers de Lleida hem volgut presentar un nou projecte tècnic, el qual estava compost per dos co-caps de colla. La peculiaritat no recau, tan sols, en el fet que siguem dos caps de colla, cosa mai vista a la colla bordeus, si no en les nostres edats; som els caps de colla més joves de la història de la colla. A més, hem de sumar-hi que, aquest any, els Castellers de Lleida fem 25 anys, i la responsabilitat és major, però, alhora, augmenta la nostra motivació.

Fa uns anys, mai haguéssim dit que, amb 21 i 19 anys d’edat, arribaríem a dirigir una colla. Tot va sorgir en una reunió informal, després d’un intent fallit en l’acte ordinari d’elecció de la nova direcció de la colla, en què la il·lusió i les ganes ens farien decidir que aquesta era l’oportunitat per fer un pas endavant dins la colla. Dies més tard, érem elegits com a nous Co-caps de Colla dels Castellers de Lleida.

La nostra feina començava en marcar uns objectiu, tan tècnics com socials. Primer de tot, vam acabar de formar l’equip tècnic. A partir d’aquí, l’objectiu més evident era establir una metodologia de treball unificada per tot l’equip i adequat per la colla.

Un cop marcada la línia de treball, vam decidir complir uns objectius generals, els quals eren: en primer lloc, augmentar el gruix social de la colla, mitjançant la promoció del local i tallers externs; i, en segon lloc, recuperar la gamma de castells de vuit, formar nous castellers i fer una rotació efectiva d’aquests.

 

TEXT: Pau Bonet (president Cdl)

Com a nou President he de dir que a mi els castells se’m van presentar com una ocasió de desconnectar de les rutines del dia a dia, com aquell que va al gimnàs mentre estudiava a Barcelona. Vaig entrar el passat Gener del 2019 a la colla dels Castellers de la Sagrada Família gràcies a un amic, degut a la finalització dels meus estudis vaig tenir que deixar la colla al maig però ells van ser els responsables que m’apuntés als Castellers de Lleida, em van ensenyar lo bonics que són els castells i el caliu que pot arribar a donar una colla castellera.

A finals de Juny, vaig entrar a la colla i m’hi vaig sentir com a casa, m’han demostrat durant tot el segon tram que són molt bona gent i que acullen a qualsevol persona a la seva pinya. Va ser per això que en tant poc temps m’hi he integrat tant bé i m’hi he presentat com a president en el moment en el que es necessitava algú pel càrrec, tot i ser un nouvingut a la colla i un novell del món casteller la proposta de la nova junta va agradar, combinar sang experimentada potser més cremada per tants anys dirigint la colla amb sang jove i energia per tornar a posar una colla amb 25 anys d’història on li pertoca.

L’objectiu de la junta ha canviat una mica darrerament des de l’arribada del coronavirus, ara mateix la prioritat es replantejar la temporada i vetllar pel benestar dels nostres castellers, aquestes darreres setmanes estem coordinant activitats per a que els castellers pugui seguir socialitzant entre ells i cuidant els uns dels altres des de casa. L’objectiu de la junta és i serà coordinar totes les activitats que calguin per a que la colla segueixi creixent fins i tot en una etapa de confinament que no sabem quan acabarà.

Des de la Junta seguim fent les reunions pertinents per a que cap casteller ens trobi a faltar, ara mateix la vocalia d’activitats i de comunicació són els que més feina tenen damunt, coordinar activitats via xarxes socials i serveis de videotrucada ens ha costat una mica més de l’esperat, però com qualsevol cosa en aquesta vida tot porta el seu temps i volem fer les coses bé. Aquests propers dies la colla disposarà d’activitats impulsades per propis voluntaris de la colla tant en l’àmbit esportiu, culinari, musical o cultural.

Per acabar, ara mateix el que toca es seguir creixent com a colla i vetllar per la salut de tots. Si més no, aquest és l’objectiu que s’ha plantejat la junta i seguirem treballant per fer-ho, des de castellers de Lleida volem donar un missatge de força a la resta de la ciutat.