2020 – ESCOLA DE CASTELLS de CASTELLERS DE LLEIDA

cartell-escola-castellsescola-castells

Degut a la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19, s’ha hagut d’anul·lar, evidentment, tota activitat castellera, però tot i això, volem donar a conèixer, que dins de la nostra colla, també tenim Escola de Castells, i que tota la colla i l’escola, quan les autoritats sanitàries de nostre país i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya vegin segur  tornar a iniciar l’activitat castellera, tornarem, quan sigui, però tornarem…i amb més ganes de castells que mai!

 Inicis

A finals de l’any 2018 se’ns va proposar recuperar l’Escola de Castells que anys enrere s’havia portar a terme.

Així que vam començar a construir un projecte basat en el Món Casteller, de tecnificació d’estructures i posicions al castell que es concentraria en 6-8 sessions d’una hora, i que es repetiria durant l’any.  En funció de les persones assistents, es pujaria el nivell, d’un cicle al següent.

A quí va dirigida?

L’Escola la vam pensar per a persones majors de 16 anys que vulguin conèixer els castells.  En els Castells hi ha lloc per a totes les persones, indistintament de l’edat, l’alçada o el pes.  Es una activitat gratuïta oberta a Lleida i també a les contrades, on hi pots trobar “cultura, tradició, germanor, treball i compromís”. També és oberta per als castellers actius.

Quins son els objectius?

Iniciar a conèixer els Castells, les parts que el componen, els noms dels castells, el vestuari casteller, les posicions a la pinya, la seguretat

Aprendre com es construeixen, pujar al tronc, les fases d’un castell, la posició del cos i de les mans i les particularitats de les diverses estructures.

Descubrir el Món Casteller, història, valors, lema casteller, activitats de les colles castelleres, àmbit geogràfic, la música als Castells…., tot allò relacionat amb aquesta activitat cultural declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Els horaris.

Tots els divendres de 20 a 21h. al local dels Castellers de Lleida, al C/. Lluis Besa nº7, entre la Catedral de Lleida i l’església de Sant Llorenç, en ple centre de la ciutat.

Les persones interessades poden inscriure al mail [email protected] o venir al local a l’hora que comença l’Escola, i necesiten portar qualsevol camisa de màniga llarga que tinguin, i pantaló llarg.

Què pot aportar fer castells?

És més que un simple hobby, es tracta d’una tradició molt nostrada on hi faràs amistats, serà lloc de reunió, compartiràs reptes comuns, viuràs moments de superació, estones de gresca, celebracions d’objectius assolits, actuacions arreu de Catalunya i fora del país, emocions a flor de pell amb la teva colla que acaba esdevenint la teva segona família.

Text: Marc Vila i Ramon Moli