2020 – LES EMOCIONS DEL POM DE DALT: CONFIANÇA, VALENTIA I POR.

Aquest any hem començat una nova etapa a la colla, però també ho hem fet a l’equip de canalla. Amb nous membres dins de l’equip i una nova manera de treballar amb els més petits. Destacar que aquest nou equip, està format per dos co-caps de canalla, l’Eduard i la Mariona. És el primer cop en els 25 anys de la colla que hi ha dos caps de canalla al capdavant. El perquè d’aquest canvi? Que els dos aporten dues coses diferents que hem cregut que són molt importants. L’Eduard, és monitor de lleure i l’encarregat de l’aspecte més social i lúdic de la canalla, en canvi, la Mariona s’encarrega de la part més tècnica, ja que va formar part de la canalla quan era petita i sap com funciona la mecànica de tot plegat. 

Vam començar a treballar amb ells des del primer dia. Com som un equip amb membres nous, els primer pas que havíem de fer era forjar uns bons vincles de confiança amb ells i elles, per posteriorment centrar-nos amb el nostre objectiu principal, la psicologia de la por. 

Amb el nou equip, el que volem és que tots i totes aprenguin a conèixer els seus sentiments i emocions a l’hora de fer castells. Però aquest any la nostra intenció és centrar-ho en la por, que entenguin que tots compartim aquesta emoció alguna vegada o altra, però que sense la por els castells no serien el mateix. 

D’altra banda també hem de recordar que, aquella canalla que s’enfila tant amunt amb una facilitat difícil d’imaginar, no deixen de ser infants o joves, que com bé s’ha comentat prèviament, tenen una barreja d’emocions dins seu que molts cops no saben com gestionar.

Lligat amb la por també va la confiança, un altre punt que trobem fonamental per millorar, feina que no només es de la canalla, sinó de tota la colla, ja que els castells són un treball en equip en el qual hem de confiar entre tots.

És per aquest motiu, que just a l’inici de temporada l’equip de canalla i part de la tècnica vam decidir fer unes colònies amb els més menuts, per conèixer-nos tots una mica més, crear uns vincles de cohesió de grup i sentiment d’unió dins l’equip, i finalment, perquè no tot han de ser castells, també ens agrada passar-ho bé. D’aquesta sortida, i crec que parlem en nom de tot l’equip, sortim molt contents perquè tenim una canalla espectacular amb un ventall d’edats diferent que, tot i les diferències que presenten, també aporta diferents punts de vista i maneres diverses d’actuar, sobretot en el moment de resolució de conflictes.

Ara bé, degut a aquesta situació d’excepcionalitat, de la qual no sabem quan podrem tornar a reprendre l’activitat, influeix directament en el nostre equip. Treballar amb la canalla és un procés llarg que haurem de tornar a començar quan acabi tot això i recuperar aquell bon regust que ens ha deixat un curt però intens inici de temporada.

#ganesdecastells

Mariona Castro i Eduard Rodriguez

Equip de canalla de Castellers de Lleida

(Les fotografies: Xavier Planes)