2020 – RETORN BORDEUS AL LOCAL DE CASTELLERS DE LLEIDA

 

tallermojitos collages samarreta-tècnica-cdl

El passat divendres 4 de setembre, els Castellers de Lleida vam poder celebrar un Taller de Mojitos i Licors, donant el tret de sortida al calendari d’activitats d’aquest mes de setembre, el qual hem anomenat el “Retorn Bordeus”, fent referència al tradicional Setembre Bordeus que marcava el calendari de la colla. A més, vam tenir l’oportunitat de presentar un nou article de marxandatge: La samarreta esportiva dels Castellers de Lleida.

La situació generada per aquesta nova onada de la pandèmia a Catalunya, va posar en dubte tot el seguit d’activitats que hi havia rogramades per aquest mes de setembre, el qual està anhelat amb il·lusió i dotat d’una forta tradició dins de la colla. No obstant això, el passat divendres 4 de setembre, vam poder iniciar el “nou” calendari amb el Taller de Mojitos i Licors, dirigit pels mestres del Còctel i castellers Elias i  “Caracoles”. Vam poder degustar tres còctels estiuencs i dos licors casolans: Mojito, Caipirinha, Pinya Colada, licor de Camamilla i Malva, i licor de Maria Lluïsa i Llimona. El compliment de les mesures de seguretat anti-COVID-19 no van ser un impediment per poder gaudir de la vetllada entre totes les assistents.

A més a més, el mateix dia vam tenir l’oportunitat de presentar oficialment el nou article de marxandatge dels Castellers de Lleida, una samarreta esportiva de la colla on hi apareixen tot els trets distintius de la ciutat amb el color bordeus de la bandera de Lleida de fons. La samarreta està feta per l’empresa tèxtil balaguerina ÀLTAN WEAR©. És molt important aquest petit pas cap a una nova dinàmica en la creació i renovació del marxandatge de la colla.

La situació generada per la crisi sanitària de la COVID-19 ha estat un pol de preocupació per la colla i la seva junta directiva, més enllà de la impossibilitat de fer castells degut a la seva naturalesa, creiem important el fet de seguir potenciant el local i la nostra imatge dins la ciutat, ens ho devem a nosaltres mateixes i a totes les lleidatanes, com a entitat cultural pròpia del municipi. Per tant, els Castellers de Lleida posem sobre la taula del compromís el fet que seguirem apostant per la dinamització de les activitats socials i culturals del local, per les pròpies castelleres i per tota la ciutat. En tot cas, volem manifestar que, en tot moment, es tindran en compte les mesures de seguretat que requereixi la normativa vigent del Departament de Salud. 

Fem castells, fem cultura i fem ciutat. Visca els Castellers de Lleida!

TEXT: Marc Perea “Marcus”, Co-Cap de Colla dels Castellers de Lleida.

FOTOGRAFIES: 

  • Fotografies: Marta Torres
  • Cartell  samarretes: Marc Giné