2019 – Actuació al Clot (BCN)

POQUES CAMISES EN L’ÚLTIMA DIADA DE LA TEMPORADA 

Castellers de Lleida actua a la Festa Major del Clot de Barcelona

En el dia de la jornada electoral, i després de sortir més tard de la capital del Segrià perquè la gent pogués exercir el seu dret a vot, vam anar a la ciutat comtal, més exactament a la Plaça Valentí Almirall del districte de Sant Martí. Compartirem plaça amb els locals Castellers de Barcelona i amb els Castellers de Sabadell.

La diada castellera inicià amb pilars de quatre simultanis per les tres formacions. El amfitrions van tindré de desmuntar-ne un dels tres. Les altres dos formacions en férem dos per iniciar la jornada.

En primera ronda, els de Barcelona descarregaren un 4 de 8, amb algun membre patint més de l’habitual. En segona posició, els de Sabadell descarregaren un 3 de 8 bastant lleuger i sense dificultats. I per finalitzar la primera ronda, els de Lleida vam descarregar amb rapidesa un 4 de 7 amb agulla, amb alguns canvis d’última hora forçats per la manca de components.

En segona ronda, el locals de la camisa vermella van encarar la torre de 8 amb folre, que es considerà com intent desmuntat, ja que la canalla tirà enrere i el folre cedí, malgrat l’esforç, quan els quints ja tocàvem pinya. Seguidament, i després de comprovar que ningú havia pres mal, el “Saballuts” descarregarem un 7 de 8 molt paradet. I per tancar ronda, els de la camissa bordeus descarregaren una torre de 7, que va començar una mica tancada però que es va anar obrint.

La tercera ronda, els locals tornaren a encara la torre folrada, i aquest com aconseguiren descarregar-la, amb l’esclat d’eufòria de la colla després del treball realitzat. Els del Vallés Occidental finalitzaren amb un tranquil 4 de 8. Els de ponent, descarregaren un plàcid 4 de 7 sense els terços del 4 de 8, construcció que no estava contemplada d’un inici, però per la excepcionalitat del dia i desprès de l’esforç de tota la temporada, no és van poder arrossegar el suficient nombre de castellers en l’última diada castellera en que estàvem acompanyats d’altres formacions.

En la quarta ronda, els Castellers de Barcelona, que només portaven dos construccions, van descarregar un 3 de 8 amb una mica de tremolor en la baixada.

La ronda de pilars s’inicia amb un pilar de mèrit pels locals, un pilar de 6 que només aconseguiren carregar, que amb la baixada de l’enxaneta, es va girar i  trencar. Seguidament, les altres colles realitzaren un vano de 5 per part dels de Sabadell (pilar de 5 amb dos pilars de quatre, un a cada costat) i un pilar de 5 per part dels lleidatans. Posteriorment, els barcelonins van realitzar vuit pilars de 4 simultanis i els lleidatans n’aixecaren dos més. Finalment, els amfitrions realitzaren un pilar de quatre femení al balco de l’ajuntament del districte.

Per posar la “cirereta” a la seva festa major, realitzaren un pilar de quatre amb folre format pels més petits de la colla, per tal de agrair-los la seva valentia i treball duent tota la temporada.

Abans de tornar a casa, els amfitrions ens oferiren una boníssima fideuà al seu local del carrer Bilbao i una mica de música pels més animats.

Text:  Andreu Palau